În 1973 Grupul Şcolar UCM Reșița, astăzi Liceul Tehnologic ”Decebal”. Deși în anii care au trecut de atunci școala a avut mai multe denumiri, misiunea liceului a rămas aceeași: să oferim locuitorilor oraşului şi împrejurimilor oportunităţi de educaţie şi instruire accesibilă, în conformitate cu cerinţele locale ale pieţei, de înaltă calitate, spijinind în acelaşi timp dezvoltarea carierei şi sporirea calităţii vieţii şi a prosperităţii economice a zonei.

            Din anul 2007, Şcoala Generală Nr. 2 a trecut ca şi corp B (ciclul primar și ciclul gimnazial) la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini de atunci. Astfel că, în prezent, şcoala are două corpuri de clădire, A şi B, ambele dotate cu săli de clasă pe care ne străduim să le facem cât mai primitoare, laboratoare de informatică, săli profesorale, bibliotecă, săli de sport, un atelier mecanic, două ateliere de lăcătuşerie, două ateliere pentru instalaţii sanitare şi gaz, un atelier de sudură, două ateliere de electrotehnică, birouri, magazii, anexe.

            Dorim un învăţământ de calitate, bazat pe egalitatea de şanse pentru ambele sexe, indiferent de mediul din care provin elevii. Astfel, școala se îndreaptă într-o direcție favorabilă, furnizează servicii de educație și formare la standarde avansate, conform celor cerute de UE, iar certificatele de absolvire cu care se prezintă tinerii la angajare constituie cartea de vizită a viitorului lor. Este recomandarea de început a unei cariere de succes.